O objektu

VEČSTANOVANSKI OBJEKT KARANTANIKA - DOMŽALE CENTER


Inovativni pristop h gradnji in trajnostno naravnana gradnja s poudarkom na energetski učinkovitosti je edinstvena v Sloveniji.

Zdrava bivalna klimaVečstanovanjski  objekt KARANTANIKA se bo ponašal s sodobno arhitekturno zasnovo v povezavi  z inovativnimi energetsko varčnimi rešitvami. Sistem gradnje je predviden z masivnimi lesenimi križno lepljenimi ploščami, (CLT) kar ima največjo prednost v ustvarjanju izredno zdrave bivalne klime. 

 

Stanovanja prilagojena željam in življenskem sloguVečstanovanjski objekt Karantanika se bo nahajal na Z delu parcele. V  pet etažnem objektu, ki se sestoji iz kletne etaže, ki bo namenjena parkiranim prostorom, shrambam stanovalcev in servisnim prostorom, v ostalih štirih etažah pa bo 20 stanovanjskih enot. Vhod v objekt bo z vzhodne ploščadi na vzhodni strani. Dostop do objekta bo preko novega cestnega priključka na Karantansko cesto. Dostopna cesta se bo končala s parkiriščem, od koder je neposreden dostop do ploščadi pred vhodom v objekt. Ob parkirišču je predvidena pokrita uvozno izvozna klančina. V podaljšku strehe klančine bo prostor za kolesarnico in zbiralnike za komunalne odpadke. Na ploščadi pred vhodom je predvideno otroško igrišče in skupne odprte površine za vse stanovalce. Ostale površine neposredno okoli objekta bodo namenjene lastnikom pritličnih stanovanj. Ob parcelni meji bo potekala dostopna pot. Na zahodnem delu parcele bo tudi požarni izhod iz garaže. Okolica bo parkovno urejena.

O objektu
 
O objektu
O objektu

Izredna lokacijaVelika prednost večstanovanjskega objekta, je tudi lokacija. Objekt bo stal v središču mesta in v oddaljenosti do 500 m nudi odlično dostopnost do vseh pomembnih mestnih funkcij, vrtcev, osnovnih šol, srednje šole, avtobusne in železniške postaje, zdravstvenega doma in lekarne, pošte, bank ter raznih trgovin, trgovskega centra in restavracij. Prav tako je v bližini mestni park, pešpoti in kolesarske steze ob Kamniški Bistrici, trim steza in plezališče ter vrsta športnih objektov. Zelo dobre so tudi cestne povezave z bližnjim avtocestnim priključkom. Vse to stanovalcem ponuja idealno priložnost za aktivno, mirno in zdravo življenje.

Vsa stanovanja bodo s svojo funkcionalno zasnovo prilagojena raznovrstnim bivalnim željam in življenjskemu slogu. Kot posebnost bo kupcem v predprodaji dana možnost izbora materialov ter opreme po njihovih željah.
8

DVOSOBNIH
STANOVANJ

7

TROSOBNIH
STANOVANJ

5
ŠTIRISOBNIH
STANOVANJ

 

HIŠA SODOBNEGA BIVANJA

 

Fasada bo v peščenih barvah in bo delno obdelana z klasično tankoslojno fasado in v zadnji etaži oblečena v fasadne plošče. Stavba bo prepoznavna tudi po velikih steklenih površinah in prostornih terasah ali atrijih. Streha bo ravna. Vhod bo preko večjega predprostora, ki se bo nadaljeval v svetel hodnik. Povezava v zgornje etaže bo preko stopnišča in osebnega dvigala za osem oseb. Okolica bo parkovno urejana, na vzhodni strani bo tudi manjše otroško igrišče in kolesarnica.

Ogrevanje / Prezračevanje / klimatizacijaObjekt se bo ogreval preko centralne kotlovnice na lesne pelete. Kotlovnica in zalogovnik za pelete sta locirana v kleti. Stanovanja se bodo oskrbovala z vročo vodo iz kotlovnice, ki bo v stanovanju preko toplotne podpostaje ogrevala cevne razvode za centralno in sanitarno vodo v stanovanjih. Merilec porabe (kalorimeter) bo lociran v stanovanju. Ogrevanje prostorov bo izvedeno preko talnega gretja z nizko temperaturnim sistemom. 

Vsako stanovanje bo imelo vgrajen svoj prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote. Dovod in odvod zraka bosta peljana na fasado objekta. Centralno prezračevanje stanovanjske enote deluje tako, da se porabljen zrak zajema v prostorih s povečano vlago in neprijetnimi vonjavami (kuhinja, kopalnica, WC) in svež zrak dovaja v spalnih in bivalnih prostorih (spalnice, dnevni prostor). Dovod zraka bo filtriran in ogret na želeno temperaturo.

Vsako stanovanje bo imelo pripravljeno inštalacijo za montažo klimatske naprave. Predvideno bo mesto za postavitev notranje in zunanje enote ter vmesna povezava.

Energija in izolacijaZunanje stene bodo izolirane s petnajst centimetrsko toplotno izolacijo, ki bo v kombinaciji z masivnimi več slojnimi križno lepljenimi lesenimi elementi in trojnim termopanom v lesenih oknih, zagotovila vsem zahtevam za nizkoenergetsko gradnjo. K energetski varčnosti bodo pripomogle vgrajene žaluzije, ki bodo z električnim pogonom prispevale k  še večjemu udobju. Posebej bo poskrbljeno tudi za ustrezno zvočno izolativnost. Elektro instalacije bodo izvedene v okviru sodobnih trendov. Za doplačilo pa bodo stanovanja opremljena z  posebnim kontrolnim centrom za  avtomatsko regulacijo ogrevanja, zračenja in senčenja. Klet objekta bo opremljena z vso potrebno opremo za požarno, poplavno varnost in zračenje. Avtomobilski vhod v garažo bo preko električnih garažnih vrat z daljinskim upravljanjem.

SPOŠTOVANI - NE POZABITE – NAKUP STANOVANJA V VEČSTANOVANJSKEM OBJEKTU KARANTANIKA JE IZJEMNA PRILOŽNOST.

Alfa Int